Фінал Всеукраїнського художнього конкурсу «Людина і ліс» став справжнім подарунком для дітей

В Галереї сучасного авторського мистецтва «ГАММА» Голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець відкрив виставку творчих робіт учасників Всеукраїнського мистецького конкурсу «Людина і ліс». На виставці представлені кращі художні роботи та літературні твори, які в кожній області України зайняли І-ше місце.

В рамках відкриття виставки відбулося нагородження цінними призами дітей-учасників, які отримали І, ІІ та ІІІ місце у фіналі конкурсу Всеукраїнського конкурсу «Людина і ліс» в номінаціях «Кращий малюнок» та «Кращий літературний твір». Крім того, заохочувальними призами були нагороджені і інші учасники Всеукраїнського конкурсу.

За словами Голови Держлісагентства Віктор Сівця по завершенні виставки всі дитячі художні роботи будуть передані до Спеціалізованої школи-інтернат № 14 з поглибленим вивченням предметів художнього та естетичного циклу.

«Сьогодні на наше свято ми запросили вихованців будинку-інтернат з єдиною метою – подарувати дітям свято. Всі роботи, які представлені в сьогоднішній експозиції, будуть передані їм і стануть справжньою окрасою їхнього побуту» – зазначив Віктор Сівець.

«І звичайно яке ж дитяче свято без сюрпризів. Окрім матеріальних подарунків сьогодні ми пригостимо дітей солодощами, а по завершені солодкого столу вони відправляться в цікаву подорож Маріїнським парком на «Блакитному вагончику» – підсумував Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

ДОВІДКОВО:
Всеукраїнський художній конкурс «Людина і ліс» проходить в двох номінаціях «Кращий малюнок» та «Кращий твір».

Мета конкурсу:
Головною метою конкурсу є підвищення рівня усвідомлення школярами ролі та значення лісу в житті людини.

Завдання конкурсу:
– формування екологічної свідомості особистості;
– ознайомлення з лісівничими та екологічними проблемами регіону;
– розширення та поглиблення знань з основ лісівництва;
– виявлення обдарованої та талановитої молоді і залучення її до співпраці з державними лісогосподарськими підприємствами;
– активізація лісівничо-просвітницької діяльності.

Учасники конкурсу:
До участі у конкурсі запрошуються учні (1-8 клас) загальноосвітніх середніх навчальних закладів, розташованих на території діяльності державних лісогосподарських підприємств.

Етапи та терміни проведення конкурсу:
Після проведення в регіоні головного заходу акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», а саме посадки дерев, учні загальноосвітніх навчальних закладів малюють малюнки та пишуть твори на загальну тему „Людина і Ліс”. Далі дитячі роботи направляються до державних лісогосподарських підприємств за місцем розташування для визначення переможців.

Підсумки конкурсу проводяться в три етапи:
1 етап – до 14 травня – переможців визначають в державних лісгоспах та направляють до обласного управління лісового і мисливського господарства;
2 етап – до 31 травня – в обласному управлінні лісового і мисливського господарства визначають двох переможців від області в номінаціях «Кращий твір» та «Кращий малюнок»;
3 етап – до 1 вересня – Державне агентство лісових ресурсі України визначає переможців та з 25 творів і 25 малюнків від кожної області України визначає переможців І, ІІ та ІІІ місця. Також, вручається і заохочувальний приз дитині, яка посіла ІV місце.

Прес-служба Держлісагентства України

January 4, 2019