Новини : На Самбірщині представники влади долучились до посадок лісових культур

На Самбірщині завершилась весняна лісокультурна компанія. Посаджено 83 га лісових культур, що є більше від запланованого на весну цього року.

Основною метою, яка ставиться перед адміністрацією підприємства є не тільки посадка молодих саджанців навесні, а насамперед привернення громадськості, залучення представників влади до проблем лісовідновлення, охорони і захисту лісу, дотримання чистоти в лісових насадженнях, довкіллі.

Щоб привернути увагу до надзвичайно важливого та відповідального процесу, як посадка лісів, навесні вже не один рік поспіль залучаються представники влади.
27 квітня 2017 року за ініціативи директора підприємства Яреми Ігоря Івановича відбулась посадка лісових культур в Городоцькому районі на території Комарнівського лісництва. Участь у посадці молодих культур взяли представники влади Самбірського та Городоцького районів: голова Самбірської РДА Фрей М.М., голова районної ради м. Самбора Кімак В.В., голова Городоцької РДА Ременюк В.В., голова районної ради м. Городка Більовський В.М., депутати та журналіст газети «Високий замок Самбірщина» Іванчук Р.М.

В кварталі 31 виділі 4.2 урочища «Кошарки» на площі 0,8 га було посаджено 4 тисячі штук молодих саджанців дуба звичайного і сосни звичайної. Посадка проходила механізованим способом по схемі 3 ряди дуба і 2 ряди сосни. Саджанці вирощують в Комарнівському лісорозсаднику.

Учасники посадок відвідали і розсадник, де мали нагоду оглянути на плантації посіву не тільки сосни і дуба звичайного, але і посів горіха, модрини тощо. Директор підприємства Ярема Ігор Іванович розповів присутнім про підприємство, про основні цілі, технологію вирощування і садіння молодих саджанців, основні заходи які проводяться, щоб зберегти наші ліси.

Адміністрація лісгоспу закликає громадськість не триматись осторонь і приймати активну участь у весняних та осінніх посадках лісових культур!

ДП «Самбірський лісгосп»

January 4, 2019