Новини : ПРЕВЕНТИВНІ ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ПРАЦІ У ДП «БУСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО»

Днями спеціалістами Львівського ОУЛМГ, спільно з начальником нагляду у СКС та АПК Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці України у Львівській області В. Курило, головним державним інспектором Ю. Джижулою та інспекторами СРПП №1 Буського ВП, провели у ДП «Буське лісове господарство» превентивні заходи, спрямовані на усунення професійних ризиків та недопущення виробничого травматизму на підприємстві.

Передусім, присутні акцентували увагу на дотриманні вимог правил безпеки на лісозаготівельних і деревообробних роботах та інших технологічних процесах у лісовому господарстві. Серед іншого наголосили, що працівники не можуть бути допущені до виконання робіт без відповідних інструктажів з охорони праці, засобів індивідуального захисту, фахової кваліфікації та пройти усі необхідні медичні огляди.

Представники ГУ Держпраці також поінформували про порядок проведення державної експертизи умов праці, організацію атестації та вивчення чинників виробничого середовища і трудового процесу, надання відповідних пільг та компенсацій за роботу у важких і шкідливих умовах праці.

У свою чергу, в.о.директора ДП «Буський лісгосп» Ярослав Максим поінформував про стан охорони праці на підприємстві. Він повідомив, що в січні 2017 року навчання з охорони праці пройшли 81 працівник та 84 – медичний огляд. На підприємстві придбано спецодяг, спецвзуття та інші ЗІЗ, закуплені аварійні знаки зупинки та поповнення до медичних аптечок. З метою механізації і безпеки праці придбано автомобіль КАМАЗ 4310, на якого встановлено маніпулятор PALMZ-670, а також автомобіль-сортиментовоз МАЗ–6317Х9 з маніпулятором ММ-100Z-009.

Підсумовуючи даний захід, представники ГУ Держпраці наголосили на необхідності обов’язкового та неухильного дотримання вимог законодавства з охорони та безпеки праці.

Нагадаємо, що для координації дій та взаємних заходів щодо забезпечення дотримання підприємствами, установами і організаціями Львівщини вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, безпеки дорожнього руху і запобігання виникнення дорожньо-транспортних пригод, 29.03.2016 року Головне управління Держпраці у Львівській області уклало меморандум з Управлінням Укртрансбезпеки у Львівській області та договір з Головним управлінням Національної поліції у Львівській області про співробітництво щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

Відділ лісових ресурсів, машин та
технологій Львівського ОУЛМГ

January 4, 2019