Новини : На Львівщині відбувся семінар-тренінг з лісової педагогіки

На Львівщині відбувся семінар-тренінг з лісової педагогіки

19.01.2017

17-18 січня у м.Львів відбувся семінар-тренінг з лісової педагогіки в рамках проекту «FORSOC: Ліси для суспільства – ліси без бар’єрів». Проект реалізовує громадська організація Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «Форза» спільно з партнерами Словаччини, України та Норвегії в рамках програми: «SK08 Транскордонна співпраця» Норвезького фінансового механізму 2009-2014.

Основна мета заходу – поширення досвіду та практичних напрацювань проекту щодо сучасних підходів просвітницької роботи з дітьми та молоддю серед лісівників Карпатського регіону, які залучені до системи шкільних лісництв.

Участь у семінарі взяли представники Львівського ОУЛМГ та спеціалісти державних лісогосподарських підприємств, які працюють у сфері лісового навчання і освіти школярів, а також педагоги шкільних і позашкільних навчальних закладів, у тому числі вчителі шкільних лісництв області.

Своїми напрацюваннями у сфері лісової педагогіки з українськими колегами ділилися Лісові педагоги зі Словаччини та представники ГО «Форза». Учасникам семінару було широко представлено досвід Національного Лісового Центру (м.Зволен, Словаччина) щодо проведення основних заходів лісової педагогіки, а також навчальні матеріали та обладнання, які допомагають лісовим педагогам у їх роботі.

Програма дводенного семінар-навчання передбачала теоретичну і практичну складові, у тому числі роботу в групах.

На завершенні, 35 представників лісового господарства і вчителів Львівщини отримали Сертифікати за участь у семінарі-тренінгу «Лісова педагогіки» в рамках словацько-українського проекту «Ліси для суспільства – ліси без бар’єрів».

Семінар-тренінг для всіх учасників став натхненням, відкриттям, навчанням і обміном досвіду, які в подальшому будуть застосовані в лісовому та екологічному навчанні українських дітей.

Зазначимо, що проект «FORSOC: Ліси для суспільства – ліси без бар’єрів» спрямований на створення транскордонного партнерства, підтримку розвитку лісової педагогіки і лісового туризму, соціальних функцій лісу та їх просування разом зі збільшенням потенціалу багатофункціонального лісогосподарювання.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

January 3, 2019