Новини : Посеред лісу та весни ми стільки бачили краси…

Посеред лісу та весни ми стільки бачили краси…

Важко не погодитися зі словами лісівника та поета Володимира Бондаренка. Усім з дитинства відомо, що ліс це легені планети, без яких наше життя на Землі було б неможливим. Актуальність збереження лісових насаджень настільки велика, що в світовому календарі важливих подій є навіть День, присвячений лісу. Всесвітній день лісу на планеті Земля відзначають щороку 21 березня, по-різному у кожному її куточку. Здебільшого людство у цей день намагається провести заходи, спрямовані на збереження, відновлення чи збільшення площ лісових масивів.

Так у Зозулівському лісництві, що на території ДП “Золочівський лісгосп” 20 березня, напередодні Всесвітнього дня лісу, в межах акції ,,Майбутнє лісу в твоїх руках” відбулось садіння лісових культур. До цієї благородної справи долучилися голова Золочівської РДА Володимир Недзельський, його заступники Андрій Кукуруза і Роман Сухецький, а також в. о. голови Золочівської райради Андрій Леськів.

Садіння молодого лісу відбувалося, звичайно ж, за участі працівників підприємства, учнів Зозулівського ,,Шкільного лісництва”. До акції долучилися також головний редактор газети “Народне слово” Володимир Дідула та представники інформаційного порталу “ЗОЛОЧІВ.НЕТ”.

Завдяки нашим добровольцям було посаджено молодий ліс на площі 0,4 га. Висаджували лісові культури сосни звичайної та дуба північного за схемою: 8 рядків сосни звичайної та 2 рядки дуба північного. Загалом висадили 2560 саджанців сосни звичайної та 458 ─ дуба північного.

Людину пам’ятають за її вчинками, а, отже, варто робити лише добрі справи. Насадження, догляд і збереження молодого лісу ─ це лише невеличка часточка того добра, яке може зробити кожен із нас. Пригадаймо, як гарно, свіжо, здорово й корисно прогулятися лісом, скільки щедрих дарів природи знаходиться саме в лісі, а як спокійно стає на душі від його величної краси. Ми просто зобов’язані зберегти ліс для майбутніх поколінь, щоб і в них була можливість насолодитися цим унікальним витвором Природи.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ,
за матеріалами ДП «Золочівський лісгосп»

January 4, 2019