Про терміни та строки відкриття полювання на Львівщині

У приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства 06 квітня 2017 року відбулася нарада усіх користувачів мисливських угідь області за участю представників Держекоїінспекції, Держпродспоживслужби та національної поліції Львівської області.

На нараді крім питань про недопущення поширення на територію області африканської чуми свиней та охорони мисливських угідь обговорювалося та узгодилось питання щодо конкретної дати відкриття та закриття полювання на конкретні види мисливських звірів та птахів в сезон полювання 2017-2018 років. Слухали та обговорювали пропозиції керівників мисливських господарств та голову комісії з мисливства Громадської ради при управлінні Богдана Піска. Обговоривши різні пропозиції, і в межах чинного законодавства вирішили наступне.

Установити такі строки полювання на ратичні види мисливських тварин:

– Індивідуального полювання:

– на самців козулі – з 1 травня до 31 грудня 2017 року включно;

– на самців кабанів, оленів благородних та їхній молодняк, здатний до самостійного існування – з 01 серпня 2017 року до 31 січня 2018 року включно;

– на самок кабанів, козуль та оленів благородних, – з 1 вересня до 31 грудня 2017 року включно;

– Колективного та облавного полювання на козулю – з 28 жовтня до 31 грудня включно, на кабанів, оленів благородних та їхній молодняк здатний до самостійного існування, – до 1січня 2018 року окремим господарствам, які мають значний ліміт полювання на самців кабанів, оленів благородних та їхній молодняк здатний до самостійного існування до 31 січня 2018 року включно.

– На, гусок, качок лиску, сивкових (куликів), – з 18 години 12 серпня до 31 грудня 2017 року включно. На голубів (крім голуба-синяка) – з 5 серпня до 31 грудня. На фазана – з 1 жовтня – до 31 грудня включно. На перепела – з 5 серпня до 26 листопада включно;

– На білку, бобра, куниць лісову та кам’яну, тхора лісового, єнотоподібну собаку, лисицю, вовка – з 1 жовтня 2017 року до 28 лютого 2018 року включно. На борсука – з 1 жовтня до 26 листопада. На зайця русака тільки в польових угіддях у недільні дні з 26 листопада по 31 грудня 2017 року включно. Норма добування зайця русака – один заєць за один день полювання, денна норма добування лисиці, вовка та єнотоподібного собаки – не обмежена.

Днями полювання на ратичні види при індивідуальному полюванні – усі дні тижня, при колективному та облавному полюванні – субота та неділя у січні індивідуальне полювання – усі дні тижня, при полюванні на зайця русака – неділя.

Відділ охорони, захисту лісу та
мисливського господарства
Львівського ОУЛМГ

December 1, 2023